pCon.planner: Geïmporteerde plattegronden verschalen

De pCon.planner verwerkt plattegronden in verschillende formaten. Het proces is zo eenvoudig mogelijk gehouden: Gewoon de plattegrond invoegen en beginnen met inrichten. Maar als je niet de juiste schaal hebt ingesteld wordt het werken wat lastiger

Als u op zo’n verkeerd geschaalde plattegrond te werk gaat zult u tijdens het plaatsen van de meubelen merken dat er iets niet klopt. Om frustratie te voorkomen, is het raadzaam om de schaalverdeling aan het begin te controleren en deze zo nodig aan te passen.

Om dit te doen gaat u naar het tabblad ‘Bewerk’ en selecteert u ‘Meetlint’. Zo kunt u elke afstand meten en kijken of deze de juiste maat heeft. In de volgende afbeelding kunt u zien, dat de lengte van de lijn 80cm is, terwijl deze 1,10m moet zijn.

Voordat u de plattegrond op de juiste schaal kunt brengen, moet u de plattegrond groeperen zodat u alles in één keer kunt verschalen. Dit heeft later voordelen zodat u niet elk lijntje apart kunt selecteren en u de plattegrond makkelijker kunt verbergen.

Om het plan te verschalen gebruiken we een tool die u vindt in het tabblad “Bewerk”. Nadat u de tool heeft geselecteerd, stelt u een afstand in die u wilt verschalen. De eerste klik stelt het startpunt in en de tweede klik het eindpunt. Beweeg nu de muis en blijf op de gele as (proportionele lijn) om de plattegrond proportioneel te verschalen. Om zeker te weten dat u in deze as blijft kunt u als u de gele as ziet verschijnen op de ‘shift’ toets drukken, wanneer u dan uw muis beweegt blijft u in deze as verschalen. Vervolgens kunt u het ‘Meet lint’ opnieuw gebruiken om te controleren of de afstand correct is.

Dezelfde methode kan worden gebruikt om afbeeldingen of andere objecten in pCon.planner te verschalen. U kunt er nu zeker van zijn dat u alle wanden en ruimte-elementen op de juiste schaal van de plattegrond plaatst.

Heeft u nog vragen over pCon.planner, neem dan contact met ons op. In onze helpdesk vindt u meer gedetailleerde informatie over verschaalbare objecten.

Sharing is caring