pCon.planner: Plaats objecten nauwkeurig en bepaal de hoogte

De afstemming van ruimte en inrichtingselementen speelt een belangrijke rol bij de planning. Het gaat om één ding: nauwkeurigheid – voor lengtes, breedtes en hoogtes. Dit zijn waarden die meestal met behulp van een coördinatensysteem worden gespecificeerd.

Met pCon.planner, is een planning in twee of drie dimensies mogelijk. De software biedt een vast coördinatensysteem (bekend als WCS, World Coordinate System) en een variabel systeem (bekend als UCS, User Coordinate System). Beide dienen voor het positioneren van objecten. Het UCS is bijzonder geschikt om objecten op elkaar af te stemmen.

pCon.planner: Place objects accurately to size and pick heights Object placement help coordinate system

U kunt de UCS op elk punt in uw ontwerp invoegen en de oriëntatie ervan wijzigen. Dit maakt de positionering van objecten bijzonder flexibel. Druk gewoon op “spatie” op uw toetsenbord om de UCS te verplaatsen naar het punt waar uw muis-cursor zich op dat moment bevindt.

Veel gebruikers gebruiken de tweedimensionale weergave van bovenaf om objecten op de juiste plaats te plaatsen. Om snel objecten op de juiste hoogte in deze weergave te plaatsen, kunt u de hoogte van de geselecteerde objecten gebruiken. Kies gewoon een object dat u wilt plaatsen en klik met de rechtermuisknop op de muis. Kies vervolgens “Hoogte van de gekozen objecten gebruiken” en plaats deze op de tafel, de container of een ander object in de planning.

pCon.planner: Place objects accurately to size and pick heights Object placement help coordinate system

U kunt ook een vaste hoogte instellen ten opzichte van de grond of een willekeurig object in de planning. Het multi-venster in pCon.planner is hiervoor het meest geschikt. Kies een zijaanzicht en druk op “spatie” om het gebruikerscoördinatensysteem op de tafel te plaatsen. U kunt dan een hoogte ten opzichte van de tafel instellen, bijvoorbeeld 75 cm erboven. Deze methode is ook geschikt voor het plannen van vloeren en het permanent instellen van de insteekhoogte op een bepaalde waarde.

pCon.planner: Place objects accurately to size and pick heights Object placement help coordinate system

Als u meer vragen heeft over de basis van pCon.planner, laat dan een opmerking achter! Meer hulp en video tutorials zijn te vinden in ons Help-center.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>