Realistische rendering krijgen met HDR achtergronden

Wij krijgen vaak vragen over het maken van een realistischere rendering. Om het makkelijker te maken hebben wij een mini-tutorial gemaakt met daarin een korte uitleg hoe u dit kunt toepassen, met behulp van HDR achtergronden.

Om een bolvormige panorama (hdr afbeelding) te plaatsen in uw tekening moet u het volgende doen:

Zorg ervoor dat het venster waar u een rendering in wilt maken actief is. 

Realistische rendering krijgen met HDR achtergronden

  • Ga naar het tabblad aanzicht, en selecteer omgeving
  • Selecteer onder Achtergrond de optie Skybox en selecteer onder de optie Gebruik een bolvormig panorama die dient als achtergrond omgeving.

Bolvormige panorama’s kunt u van het inernet downloaden o.a. via http://www.hdrlabs.com of https://hdrihaven.com/

  • Pas eventueel de Rotatie en Openingshoek van het panorama aan zodat u het Realistische rendering krijgen met HDR achtergronden juiste uitzicht heeft vanuit uw aanzicht.
  • In aanvulling op het zonlicht kunt u het licht uit de panorama achtergrond in uw scene overdragen voor een meer realistisch aanzicht. Ga naar Ambiant Licht en selecteer een _Env.hdr bestand uit dezelfde map als de afbeelding ingesteld in de Achtergrond. Als er geen Env.hdr bestand aanwezig is gebruik dan de .hdr achtergrond afbeelding.
  • Pas eventueel de Rotatie en Intensiteit aan.

Door deze acties stap voor stap uit te voeren kunt u de HDR-achtergronden gebruiken om uw tekeningen nog realistischer te maken.

Dit bericht is geplaatst in 3D modellen, Algemeen, pCon.planner, Tips & tricks, Wist u dit?. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>