pCon.planner 8.1 – Rendering zonder ruis en artefacten

Geen ruis meer in renderings? Dat hebt u goed gelezen! Hoogwaardige renderings maken is het ultieme doel in 3D planning. Daarom beschikt pCon.planner 8.1 over een sterke Denoiser die uw afbeeldingen sneller en eenvoudiger in echte kunstwerken verandert. Zo kunt u zich op belangrijke zaken concentreren: creatief plannen!

Click here to compare both pictures with and without Denoiser.
De linkerhelft van de afbeelding is zonder ruisonderdrukking, op de rechterhelft is de Denoiser ingeschakeld
.

Met de Denoiser maken we gebruik van Intels Open Source oplossing OIDN (Open Image DeNoiser). Waarom is een Denoiser eigenlijk nodig? Ruis (in het Engels “noise”) ontstaat bij synthetisch geproduceerde afbeeldingen door het gebruikte render proces. De OIDN filtert het zogenaamde Monte Carlo ruis uit en reduceert het aantal samples per pixel. Dit zorgt voor een significant kortere rendertijd.

In nauwe samenwerking met onze partner Intel hebben we de Denoiser geoptimaliseerd voor renderings gemaakt in pCon.planner. Eerst hebben we een scene net zo lang berekend tot er geen ruis meer zichtbaar is. Daarna hebben we een tweede afbeelding van dezelfde scene gemaakt, maar deze is slechts kort gerenderd en heeft veel ruis. Daarna werd een neuraal netwerk getraind om beide scenes met elkaar te vergelijken en de details, die later te zien moeten zijn, in de afbeelding met ruis te identificeren. Het resultaat is een filter speciaal voor in OSPRay gegenereerde inhoud in pCon.planner.

pCon.planner 8.1 – Rendering zonder ruis en artefacten Denoising in het renderinstelling venster

De Denoising feature is standaard geactiveerd in het renderinstelling venster van pCon.planner 8.1. Dat maakt het voor u mogelijk om het renderen eerder te stoppen. Als Post-processing tool is het filter beduidend sneller en efficiënter, omdat er minder verwerkingstijd nodig is dan wanneer men de rendering normaal door zou laten lopen. Schakel de Demoiser uit en na het berekenproces weer in, om de resultaten te vergelijken.

Probeer de Denoiser zelf uit en ontdek met eigen ogen wat er met deze nieuwe feature mogelijk is! Download pCon.planner 8.1 met alle nieuwe features vandaag nog.

Download pCon.planner 8.1
*
De download button is voor de gratis versie van pCon.planner. Bent u gebruiker van pCon.planner PRO of ME? Wacht u dan met downloaden tot u het dialoogvenster ontvangt waarin pCon.planner u  informeert over een auto-update.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, pCon.planner, Tips & tricks. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>