pCon.planner 8.0: Objecten snel en eenvoudig vervangen

De wens van de klant is doorslaggevend voor iedere planning, maar deze kan ook nogal eens veranderen. En dat is logisch, want je weet pas zeker of iets bevalt wanneer jet het gezien hebt.

Groter denken
Wanneer u met een grote planning met meerdere elementen bezig bent, kan de verandering van een klein detail omslachtig en tijdrovend zijn. Zelfs als het alleen maar om het wijzigen van het model van een stoel gaat. Elke stoel moet met de hand omgeruild worden voor een nieuw model. Tenminste, tot nu toe.

Inspanningen verminderen
In pCon.planner 8.0 wordt het dankzij de functie Vervang in het tab Bewerk eenvoudig om een artikel te vervangen.

Ongeacht de grote of complexiteit van de planning kunt u meerdere artikelen met slechts 1 muisklik selecteren en met een tweede muisklik door een nieuw artikel vervangen. Deze functie is in alle versies van pCon.planner beschikbaar.

Zo werkt het
Selecteer het gewenste artikel – hoe u dit doet leest u in het blog item Artikelen selecteren.
Om te vervangen klikt u op de gelijknamige functie in het tab Bewerk. Wanneer u nu een ander element in uw planning aanklikt, worden alle geselecteerde artikelen hierdoor vervangen.


In de video “replace objects” kunt u zien wat er met deze functie mogelijk is.

Het is ook mogelijk om van de nieuwe artikelen referentiekopieën te maken. Dat betekent dat alle veranderingen aan dit element automatisch worden overgedragen aan de referentiekopieën.

U kunt behalve artikelen ook allerlei andere objecten vervangen. Om een artikel te kunnen selecteren en vervangen, moet het wel al in de tekening aanwezig zijn.

Wat is het voordeel
Deze nieuwe functie zorgt er vooral voor dat u snel veranderingen aan uw planning kan maken. U kan nog sneller reageren op de klantvraag en een hoge flexibiliteit in uw planning behouden.

Deze en andere nieuwe functies zijn beschikbaar in pCon.planner 8.0. Meer informatie is ook te vinden in ons pCon.planner Help Center.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen, pCon.planner, Wist u dit?. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>