pCon.planner 8.0: Waar is de zon?

Enkele van onze trouwe pCon.planner gebruikers hebben het al gemerkt: Bij het renderen met OSPRAY is de instelling “zonlicht” verdwenen. In pCon.planner 8.0 schijnt de zon niet in rendering, maar worden donkere kamers al tijdens het plannen verlicht.

Om de zon na te bootsen gebruiken we een methode die niet nieuw is, maar die tot nu gewoon nog niet aanwezig was: we gebruiken direct licht. Deze benadert het natuurlijk zonlicht heel dicht dankzij de parallelle lichtinval.

pCon.planner 8.0: A directional light serves as sun and can be adjusted directly in the planning area.
Het inzetten van direct licht als zonlicht in pCon.planner 8.0: De zon kan direct in het tekengebied verschoven en met kleur aangepast worden; de lichtsituatie kan meteen realistisch beoordeeld worden.

Zoals elke andere lichtbron kunt u Direct Licht invoegen in uw tekening via de groep Ruimte elementen en deze op elk gewenst moment naar gevoel aanpassen en verplaatsen in het tekengebied. De wijzigingen zijn direct zichtbaar – wat tijd uitspaart, omdat er geen proef render gemaakt hoeft te worden.
Een ander voordeel van het gebruik van direct licht als zon: het toont zijn effect in alle render opties: OSPRay, Yafaray en natuurlijk ook in de real-time weergave.

pCon.planner 8.0: The lighting in the rendering is the same as in the planning area.
Deze render is gemaakt in de Filmic mode: de belichting is hetzelfde als in het tekengebied.

Meer informatie over Belichting in pCon.planner vindt u in het pCon.planner Helpcenter.

Sharing is caring