Geen optimale werking koppeling 3D Warehouse met pCon.planner.

Helaas hebben we geconstateerd dat sinds een paar dagen 3D Warehouse niet meer optimaal vanuit pCon.planner gebruikt kan worden. In dit artikel leggen we aan u uit waardoor de problemen zijn ontstaan en geven wij u een handleiding waarmee u toch CAD-modellen uit 3D Warehouse in pCon.planner kunt gebruiken.
3D Warehouse in pCon.planner

Waarom kan ik geen 3D modellen van 3D Warehouse downloaden in pCon.planner?
Het probleem is gerelateerd aan de download van SKP geometrieën in pCon.planner. Zoals elke online applicatie wordt ook 3D Warehouse voortdurend bijgewerkt met een nieuwe code en worden componenten gewijzigd. Trimble, de ontwikkelaar van SketchUp, heeft technische wijzigingen aangebracht waardoor het juist functioneren van 3D Warehouse met Internet Explorer helaas wordt verstoord. Omdat pCon.planner gebruik maakt van de Internet Explorer component voor de integratie van 3D Warehouse, ondervindt u hier ook in pCon.planner hinder van.

Zo kunt u toch modellen van 3D Warehouse gebruiken in pCon.planner
Met onderstaande tijdelijke oplossing kunt u toch gebruik maken van afbeeldingen uit 3D Warehouse:

  1. Ga via een externe browser (NIET Internet Explorer) naar 3D Warehouse
  2. Download de gewenste modellen naar een lokale folder
  3. Importeer (Drag & Drop) vanuit deze folder naar pCon.planner, of open deze vanuit de Media Browser in pCon.planner

Wij zijn hard aan het werk om met de volgende update van pCon.planner dit probleem te verhelpen.

Onze excuses voor het eventuele ongemak en we houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Sharing is caring