Zo lost u presentatie- en performanceproblemen op in pCon.planner

Om pCon.planner soepel als 3D-applicatie in te zetten, zijn er geschikte hulpmiddelen nodig: hij moet over processor power, voldoende werkgeheugen en over ruim voldoende grafisch geheugen beschikken. En hoewel uw systeem aan de aanbevolen systeemeisen voldoet, kan het toch voorkomen dat er presentatie- en performanceproblemen ontstaan tijdens het werken met de ruimteplanner. Lees hier wat u daar aan kunt doen.

Een externe grafische kaart is belangrijk!

Moderne systemen kunnen „simpele“ grafische activiteiten uitvoeren met een kleine, energiezuinige chip. Dit zorgt, vooral bij mobiele systemen (bv. laptops), voor een langere levensduur van de batterij. Maar om toch uitgebreide berekeningen zoals de presentatie van 3D-inhoud, materialen en belichting te simuleren, heeft u meer vermogen nodig. Een externe grafische kaart – een tweede, krachtigere grafische kaart die inspringt wanneer de chip overbelast raakt – zorgt hier voor.

De meeste presentatie- en performancegebreken die voorkomen tijdens het werken met 3D-modellerings software, ontstaan doordat de verkeerde grafische kaart gebruikt wordt. In slechts een paar stappen kunt u vaststellen of de externe grafische kaart gebruikt wordt tijdens het werken met pCon.planner. We laten u zien hoe dat gaat:

Achterhaal wie de fabrikant van de grafische kaart is

Als eerste is het belangrijk om er achter te komen wie de fabrikant van de GPU van uw grafische kaart is – dit kan NVIDIA of AMD zijn. Wanneer u al weet van welke fabrikant uw GPU is, lees dan verder vanaf “Wanneer u een NVIDIA grafische kaart heeft…”.

(deze toelichting is van toepassing op Windows 7, 8 en 10) Om te bepalen welke ingebouwde grafische kaart uw computer bevat, opent u uw configuratiescherm (druk op de Windows startknop). In het tabblad “systeem en veiligheid” selecteert u “systeem” en vervolgens opent u “apparaatbeheer”. Daar kunt u onder “Beeldschermadapters” zien welke grafische kaart in uw apparaat ingebouwd is. In ons geval zijn het er twee: een energiezuinige chip van Intel en een externe grafische kaart van NVIDIA.

Zo lost u presentatie  en performanceproblemen op in pCon.planner

Wanneer u een NVIDIA grafische kaart heeft…

… opent u dan het NVIDIA-configuratiescherm.

  1. Ga naar uw bureaublad, klik op de rechtermuisknop en selecteer “NVIDIA-configuratiescherm”.
  2. In de 3D instellingen beheert u de voorkeursinstellingen voor de grafische kaart. U kunt voor alle programma’s de high-performance processor gebruiken of wijs hem alleen toe aan pCon.planner onder “programma-instellingen”.

Zo lost u presentatie  en performanceproblemen op in pCon.planner

Wanneer u een AMD grafische kaart heeft…

… dan wijzigt u uw instellingen in “AMD Radeon Settings.

How to solve display and performance problems in pCon.planner video card NVidia graphics card AMD

  1. Ga naar uw bureaublad, klik op de rechtermuisknop en selecteer “AMD Radeon Settings”.
  2. In het volgende venster klikt u, rechtsboven, op “System” en selecteer “Switchable Graphics”.
  3. Wijst u nu aan pCon.planner de optie “High Performance” toe om de externe grafische kaart te kunnen gebruiken.

How to solve display and performance problems in pCon.planner video card NVidia graphics card AMD
PS: wanneer u pCon.planner niet kunt vinden in de lijst, kunt u boven in de menubalk wisselen van “Currently running applications” naar “Profiled installed applications” en selecteer pCon.planner met de “Browse” knop in het geïnstalleerde pad.

Heeft u nog vragen? Heeft u de stappen gevolgd en werkt het niet? Laat dan een reactie achter. We helpen u graag!

Dit bericht is geplaatst in Help, pCon.planner, Wist u dit?. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>