Navigeren zonder muis in pCon.planner

Navigeren zonder muis in pCon.planner

Stel je voor: je zit achter de laptop, de batterijen van de draadloze muis zijn leeg en het touchpad is achtergebleven. Op dat moment is het essentieel dat je snel het juiste perspectief in de tekening hebt om de klantpresentatie voor morgen te starten. Misschien komen dit soort situaties zelden voor, maar het kan voorkomen en dan altijd op de meest ongelegen momenten. Wat nu? Afbreken en niet presenteren? Op zoek gaan naar een nieuwe batterij? Hopen dat er een andere computer met pCon.planner beschikbaar is? Al deze opties zijn ofwel kostbaar, onhandig of vertragen het werkproces.

pCon.planner biedt een eenvoudige ad hoc-oplossing. Als het erop aankomt om de juiste aanzichten in uw tekening te kunnen vinden zijn de toetscombinaties de redding van de dag.

Een weergave instellen
Indien nodig, kunt u snel naar een volledige weergave van uw aanzicht schakelen door te klikken op “Ctrl + F1″. Door te klikken op “Ctrl + 3″ zal uw camera overschakelen naar het perspectief, de weergave aanpassen naar een realistische mode kan bijvoorbeeld met ‘Shift + F7 “.

Verplaatsen
Houd de toets “W” ingedrukt om de weergave naar voren te verplaatsen en de “S” om naar achteren te verplaatsen. Toets “D” om de weergave rechts en “A” om naar links te verplaatsen. Als u de weergave omhoog wil verplaatsen gebruik “R”, en “F” om de weergave naar beneden te verplaatsen.

Inzoomen
U kunt inzoomen binnen uw tekening door te drukken  op “Ctrl + ” en uitzoomen met “Ctrl -”. Heeft u het gevoel dat u de oriëntatie kwijt bent en vast zit in een muur? Druk op “Shift spatiebalk” om uit te zoomen op alle objecten binnen het aanzicht.

Met deze trucs kunt u zich gemakkelijk verplaatsen door uw tekening en snel het juiste aanzicht vinden dat uw klant zal inspireren tijdens de presentatie!

Kleine tip: U hoeft al deze sneltoetsen zeker niet  te onthouden. Het enige wat u moet onthouden is “F1″. Deze toets zal u rechtstreeks naar pCon.planner Help Center verwijzen, waar een volledige lijst van pCon.planner sneltoetsen beschikbaar is.

Dit bericht is geplaatst in Help, pCon.planner, Tips & tricks, Wist u dit?. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>