Externe grafische kaart toewijzen

Sommige gebruikers hebben aangegeven dat de grafische weergave van pCon.planner, ondanks het gebruik van de nieuwste hardware op hun laptop, niet feilloos werkt of zelfs leidt tot een programma-crash.

In de eerste plaats is pCon.planner een pure 3D-applicatie die zijn volledige potentieel bereikt door het gebruik van geschikte technologieën zoals OpenGL. Daarom is het gebruik van een, technisch gesproken, stevige 3D-grafische kaart van belang. Zie voor meer informatie onze systeemeisen.

Vaak zijn laptops voorzien met zogenaamde onboard-grafische oplossingen. Dit zijn energiebesparende grafische kaarten die alleen restrictief van toepassing zijn op het gebied van 3D-toepassingen, hoewel zij voldoen aan de meeste van de algemene eisen van office applicaties, worden deze niet aanbevolen om mee te werken met pCon.planner.

pCon.planner heeft een (up-to-date) grafische kaart nodig niet ouder dan drie jaar. Wij adviseren een driver van de belangrijkste leveranciers van grafische kaarten (NVIDIA en ATI/AMD) Verder dient u er zeker van te zijn dat u de meest recente driver heeft.

Veel notebooks zijn voorzien van een eenvoudige grafische chip en een stevige grafische kaart. In deze context spreekt men over hybriden. In veel gevallen vraagt de gebruiker zich af waarom zijn 3D-applicatie niet goed werkt, hoewel hij in het bezit is van een actueel systeem met 3D-grafische adapter – wat leidt tot problemen. De reden hiervoor kan een ontbrekende toewijzing zijn van de applicatie naar de 3D-grafische processor.

Als u in het bezit bent van een notebook welke werkt met twee grafische kaarten en u onlangs problemen heeft ervaren met pCon.planner in betrekking tot de beeldkwaliteit of een programma crash, kan de volgende informatie voor u van hulp zijn. Ook al heeft u een exacte configuratie misschien niet tot uw beschikking (zoals verder naar beneden wordt beschreven) zal dit geen probleem opleveren als gevolg van het feit dat andere systemen een soortgelijke aanpassingen hebben.

In eerste instantie moet u duidelijk maken of er twee grafische kaarten op uw systeem zijn geïnstalleerd. Dit kan gemakkelijk worden gecheckt door  gebruik te maken van het apparaat beheer welke je  als je Windows7 / Vista gebruikt, kan worden bereikt via:Externe grafische kaart toewijzen Apparaatbeheer (Device manager) is te vinden onder: Start-knop Windows / Configuratiescherm

Onze test-computer, een Thinkpad T540p, is in het bezit van een Intel (HD) – grafische chip (een Onboard-grafische kaart) en een NVIDIA Geforce GT 730M (stevige 3D-graphics adapter).

Tot nu toe is de grafische processor niet toegewezen aan pCon.planner en gebruikt daarvoor de gestandaardiseerde Intel grafische kaart. Dit zal zoals hieronder worden aangepast:

Klik met de rechtermuisknop op het Windows-bureaublad en kies het NVIDIA Configuratiescherm uit het geopende inhoud menu. Wanneer u het menu niet kunt vinden onder het bureaublad, opent u het Windows Configuratiescherm en selecteer daar het NVIDIA-Configuratiescherm.

In het linker navigatiemenu van de NVIDIA toepassing zult u het menu-item 3D-instellingen beheren vinden.Externe grafische kaart toewijzen
NVIDIA configuratiescherm (3D instellingen beheren)

Als u kijkt naar het rechtersscherm, vindt u verschillende instel mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld algemeen bepalen welke grafische processor als standaard moet worden gebruikt.Externe grafische kaart toewijzen

Zo kunt u ook klikken op Programma-instellingen om één enkel programma toe te wijzen. Onder stap 1. voegt u pCon.planner toe als toepassing, als deze niet in de lijst staat selecteert u: toevoegen/bladeren en selecteer de  .exe bestandslocatie van pCon.planner.  Kies onder punt 2. (Krachtige NVIDIA-processor) als de grafische processor.

Nadat u deze instellingen hebt uitgevoerd, klikt u op Toepassen en herstart pCon.planner.

Na dit proces, moet u belangrijke verbeteringen met betrekking tot de beeldkwaliteit ervaren.

Dit bericht is geplaatst in Help. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>