pCon.planner 6.4 Pro

Nadat eind september de gratis versie van de pCon.planner 6.4 is vrijgegeven is nu de Pro-versie van onze 3D planner beschikbaar. Een aantal aanpassingen  hebben we reeds aan u gepresenteerd. In deze blog besteden we aandacht aan de extra functies van de Pro-versie.

Layout

Naast de standaard printoptie “afdrukken” welke voornamelijk gebruikt wordt voor het snel afdrukken van plattegronden en aanzichten, biedt pCon.planner Pro de functie Layout. Deze tool maakt het mogelijk om het ontwerp in meerdere aanzichten met verschillende schalen te presenteren.

Layout

De layout staat parallel aan de normale planning sectie. De layout kan worden geopend door in het hoofdmenu op layout te klikken of door het gebruik van toets F7. Binnen de layout is de applicatie verdeeld in vier groepen met beschikbare tools, welke het mogelijk maken de layout te ontwerpen en af te drukken zoals gewenst.

Referentiekopie

pCon.planner 6.4 Pro ondersteunt de creatie van referentiekopieën. In tegenstelling tot de normale kopie, zijn deze kopieën met elkaar verbonden. Wanneer de eigenschappen worden gewijzigd van één van deze kopieën, zullen de wijzigingen ook invloed hebben op de overige objecten, elk van hen heeft namelijk dezelfde referentie.

Lagenbeheer

Vanaf nu is het mogelijk om de lagen niet alleen te bepalen voor alle aanzichten maar ook per aanzicht. Zo kunnen er lagen worden getoond in perspectief maar deze lagen kunnen  dan bijvoorbeeld in het bovenaanzicht niet zichtbaar zijn. Met deze functie kan ieder aanzicht optimaal worden getoond.

Lagen

Templates

Het gebruik van templates (DWT) is nieuw in pCon.planner. Binnen de templates kunnen specifieke eigenschappen zoals maatvoering, papierstijl en het afdrukgebied worden bepaald. Deze kunnen worden hergebruikt voor ieder nieuw project.

Profielmanager

Last but not least, de profielmanager, ook een nieuwe functie in de Pro versie. Met behulp van de profielmanager, creëert, bewerkt en verwijdert u profielen. De activering van een profiel betekent dat de nieuwe geïntroduceerde producten automatisch worden geladen aan de karaktersitieke waarde in het opgeslagen profiel.

Sharing is caring